26 Ekim 2009 Pazartesi

Talaş böreği





Malzemeler:
1 paket milföy(ben içinde 15 adet bulunandan aldım)
1 adet konserve garnitür
300gr tavuk göğsü(kuşbaşı doğranmış)
1 soğan
½ çay bardağı sıvı yağ
tuz,karabiber,pulbiber
1 yumurta sarısı

Yapılışı:
Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini tencereye alıp biraz kavuralım.Sonra küp doğranmış soğanımızı ilave edip pembeleşene kadar kavurun.İçine baharatları ve garnitürü ilave edin 2dk. kavurup ocaktan alın soğumaya bırakın.Buzluktan çıkarıp çözdürdüğünüz milföy hamurunun ortasına 1 yemek kaşığı soğuttuğumuz harçtan koyup bohça gibi kapatın.Kat yerleri alta gelicek şekilde yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürün isterseniz çörekotu veya susam serpebilirsinizde.Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Ben talaş böreğinde tavuk eti kullandım ama sizler kırmızı et kullanıcaksanız eti kavurduktan sonra az su ile 15dk.pişirin.
Hayati istediğin börek tarifi biraz gecikmeli oldu ama kusura bakma:))

Hiç yorum yok: