20 Ekim 2009 Salı

Pesto sos




Malzemeler:
½ demet fesleğen
1 fincan çam fıstığı
1 fincan zeytinyağı
2 diş sarmısak
1 fincan rendelenmiş parmesan peyniri(ben kaşar kullandım)
tuz

Fesleğenleri iyice yıkayıp kurulayın diğer malzemelerle birlikte havanda iyice ezin.Ben havanda yaptım ama zamanınız yok yada üşenirseniz robotta da aynı işlemi yapabilirsiniz.

4 yorum:

Sevinç dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım.Denemek isterim merak ettim bu sosu...
Sevgi ve sağlıcakla kal..!

*HAYAT GÜZELDİR* dedi ki...

Daha önce duymadığım ve görmediğim bir sos. Neyin yanında iyi gidiyor bu sos?

^zeynep^ dedi ki...

ouuwww! ben pestoya bayilirim! simdiye kadar hep hazir aldim, evde yapmak hiç aklima gelmedi. Ellerine saglik!

papatyaninguncesi dedi ki...

Teşekkürler sevinç.Tavsiye ederim fesleğeni seviyorsan bu sosu da seviceksindir

Mervecim makarnalarda çok güzel oluyor ama diğer birçok yemekte de kullanabilirsin.Yakında yaparım bir pesto soslu makarna görürsün:))

zeynep evde de yapabilirsin bütün malzemeyi koy blendıra hepsi bu.evde yapılmışı daha iyidir bence ;)