25 Ekim 2009 Pazar

Paçanga

Image Hosted by ImageShack.us


Malzemeler:
3 adet yufka
100 gram pastırma
100 gram kaşar peyniri
2 domates
2 sivri biber
maydanoz

Hazırlanışı:
Yufkaları üst üste serip enine ve boyuna keserek 4 eşit parçaya ayıralım.Bir kaba İnce ince dilimlenmiş pastırma,rendelenmiş kaşar peyniri,küp doğranmış domates,ince kıyılmış biber ve maydanoz koyup iyice karıştıralım.Ben tuz koymuyorum zaten pastırmanın tuzu yetiyor birde peynirin tuzu da var unutmayın.Üçgen şeklindeki geniş kenarlarına hazırladığımız harçtan koyup yufkanın yan tarflarını içe doğru kapatın rulo şeklinde sarın.Sigara böreği sarar gibi.Yufkanın uç kısmına parmağınızla hafifçe ıslatıp kapatın yada 1 yumurta akıy'la da yapabilirsiniz bu işlemi.Kızgın yağda arkalı önlü kızartın.Fazla yağını alması için kağıt havlunun üzerine alın.Sıcak servis yapın