4 Ekim 2012 Perşembe

MÜRDÜM ERİKLİ BADEMLİ TART


 

HAMURU İÇİN:

3,5 su bardağı su

125 gr. Margarin

1 yemek kaşığı yogurt

1 paket vanilya

1 paket kabartmatozu

1 yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

1 fiske tuz

KREMASI İÇİN:

1 paket vanilyalı pudding

3 su bardağı süt

1 çay bardağı iri dövülmüş fındık

1 çay bardağı yulaf ezmesi

ÜZERİNE:

Mürdüm eriği

Badem

Eriklerin üzerine serpmek için toz şeker

YAPILIŞI:

Hamur malzemelerini yoğurup 1 saat kadar dinlendirin.Ben pudra şekerini ½ su bardağı koydum.Tart kalıbını yağlayın.Yağlı kağıttan 2 uzun şerit kesin kalıba artı şeklinde serin.Pişen tartı rahatça çıkaralirsiniz bu sayede.Pudingi pişirip biraz soğutun.İçine yulaf ezmesi ve fındık kırığını koyup karıştırın.Asıl tarifte yulaf ezmesi ve fındık kırığı yoktu.Ben eklemek istedim isterseniz koymaya bilirsiniz ama böylede güzel oldu.Hamuru açık kalıba yayın.Kenarlarını yüklestin pudding koyulacağı için.Kenarlarını ve dibini çatalla birkaç yerinden delin.Soğuyan pudingi boşaltın hamurun üzerine.Yıkayıp kuruladığınız erikleri ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın.Fazla bastırmadan pudingin üzerine dizin.Eriklerin üzerine biraz toş şeker serpiştirin.Kabuklarını soyduğunuz bademleri eriklerin içinne yerleştirin.Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin.Pişen tartı servis etmeden once birkaç saat dinlendirin.

Bu tarifi mürdüm eriklerle başka neler yapabilirim diye araştırırken http://muhteremleafiyetle.blogspot.com sayfasında group denemek istedim.Güzel bir tariff oldu.Kendisine teşekkür ederim güzel tarifi bizlerle paylaştığı iççin.Bloğuna bakmanızı öneririm denenmiş birbirinden güzel tarifler var.

2 yorum:

Igne oyam dedi ki...

ellerine sağlık canım mürdüm eriğinin kokusuna hayranım özellikle recelinde banada beklerim sevgiler

papatyaninguncesi dedi ki...

Teşekkürler bende çok severim