19 Ekim 2012 Cuma

MAKARNA MANTISI

Malzemeler:
½ paket mantı makarna
İÇİ İÇİN:

300gr.kıyma
1 soğan(çok ince doğranmış)
tuz,karabiber,pulbiber,kimyon,reyhan,kekik
SOSU İÇİN:
1 kaşık salça
1 kaşık tereyağ
2 kaşık sıvı yağ
tuz,pulbiber
1 kase yoğurt
1 diş sarmısak
YAPILIŞI:
Rendelenmiş soğan,kıyma ve baharatları iyice karıştırın.Mantı makarnarnaların içine doldurun.Makarnaların doldurulması biraz zaman alıyor.Tencereye suyu koyun kaynayınca makarnaları ilave edip ara sıra karıştırarak haşlayın.İsterseniz içine bulyon katabilirsiniz.Pişen makarnaları servis tabağına alıp üzerine sosunu dökün.Salçalı sosu yağ,salça,tuz,pulbiberi koyup biraz kavurduktan sonra içine 2 kaşık mantının suyunu ilave edip 5dk pişirin.Üzerine sarmısaklı yoğurt ve salçalı sos döküp servis yapın.Salça sevmezseniz eğer yağ ve pulbiber ile sos hazırlayabilirsiniz.İsterseniz mantı makarnaları hazırlayıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: