12 Ekim 2012 Cuma

İŞKEMBE LALANGA


 
Malzemeler:
1 kg. temizlenmiş işkembe
1 su bardağı nohut
2 çay kaşığı tane karabiber
½ su bardağı süt
½ şişe maden suyu
1 su bardağı işkembenin haşlama suyu
2 yumurta sarısı
un

Yapılışı:

Büyük parçalara bölünmüş işkembe,nohut,tane karabiber,tuz,sarmısak,4 de bölünmüş soğanı düdüklü tencereye koyup 30 dakika haşlayın.Haşlanmış işkembenin sundan 1 bardak,maden suyu,süt,tuz,karabiber,yumurta sarıları,nohutlar ve kuşbaşı doğranmış işkembeleri kaba koyun içine un ilave edin.Hamurun koyuluğu boza kıvamında olucak.Harçtan kaşık kaşık tavaya koyup  bol kızgın yağda kızartın

1 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Hayırlı akşamlar, ellerinize sağlık. Farklı bir tarif,Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.