17 Ekim 2012 Çarşamba

TAZE FASÜLYELİ BULGUR PİLAVI

Malzemeler:

 2 su bardağı pilavlık bulgur
4 su bardağı sıcak su

1 çorba kasesi haşlanmış taze
1 soğan
2 yeşil biber
2 yemek kaşığı domates saşçası
2 diş sarmısak
1 domates (küp doğranmış)
Tuz,karabiber

 Yapılışı:
Soğanı,sarmısağı ve ince doğranmış biberi doğrayıp yağda kavurun.Kavrulan soğana salçayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.Bulgur,fasülye,domates,tuz,biber ve suyunu ilave edip pişirmeye bırakın.Piştikten sonra pilavı 10-15 dakika demlenmeye bırakın
Fasülyeleri çok haşlamayın yemekte de pişecek.Üzerini geçecek kadar suyla 10-15dk. Haşlayın doğrayın.Yağ miktarını yazmıyorum siz zevkinize göre ayarlayın

2 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Merhabalar, Çok güzel ve iştah kabartan bir görüntü, ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

Derya Sezgin dedi ki...

Canım ziyaretin için teşekkür ederim pilav harika ellerine sağlık
sevgiler...