7 Kasım 2013 Perşembe

TANDIR BÖREĞİ

Malzemeler:
Hamuru:
6 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Aldığı kadar süt
Sosu için:
1 paket margarin
4 yemek kaşığı tahin
Kıymalı harç için:
500gr.kıyma
1 Soğan
½ demet maydanoz
Tuz,karabiber
Açmak için:
Un
Nişasta
Üzerine:
2 Yumurta sarısı
Susam
Yapılışı:
Hamuru yoğurun.Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur olucak.30 dk. dinlendirin hamuru.Bu arada margarini eritin içine tahini koyup karıştırın.Hamuru üç bezeye ayırın.Bir bezeyi Un ve nişata karışından serpin yufka büyüklüğünde açın.Açılan hamura yağ tahin karışından bolca her tarafını sürün.Hamurun kenarlarından kesin.Kenarlarından kestiğimiz parçaları tek tek ortaya katlayın.Sonra kenarlarından içe doğru büzdürerek bir beze yapalım.Aynı işlemi diğer iki bezeye de aynı işlemi yapın buzdolabında bir gece bekletin.İsterseniz yağ donması için buzdolabında 2-3 saat bekletebilirsiniz.Kıymayı küp doğranmış soğanla az yağda kavurun.Ocaktan alınca tuz,karabiber ince kıyılmış maydanozu koyup karıştırın soğumaya bırakın.Buzdolabından çıkardığımız hamurları yine yarı yarıya un ve nişasta karışımıyla tepsi büyüklüğünde açalım.Ben fırının tepsisiyle yaptım benim ölçüm o oldu.Açtığımız hamuru yağlanmış tepsiye sereyim.Kıymalı harcın yarısını hamura yayalım.İkinci bezeyide açıp kalan kıymalı harcı yayın.Son hamuru açıp kıymalı harcın üzerine serip yumurta sarısı sürün susan serpin.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Kayseri yöresine ait bir börek.Zor gibi görünüyor ama çok kolay ve çok lezzetli.Aşamalarını fotoğrafla anlatmaya çalıştım.Yapmanızı tavsiye ederim

2 yorum:

pınar dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık.bugun sayfanı zıyaaret ettım ..börek hındıstan cevızlı rulo sevdıgım lezzetler.cok da güzel olmuş..canım senı eklıyorum sayfama.takıpcınım...bende beklerım sayfama ...sevgılerımı bırakıyorum...

papatyaninguncesi dedi ki...

Ziyaretin için teşekkür ederim.bende böreği çok severim