25 Kasım 2013 Pazartesi

SIKICIK ÇORBASI

Malzemeler:
1 su bardağı ince bulgur
1 kahve fincanı düğü
1 yumurta
3 yemek kaşığı tarhana
1 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı nane
Tuz,karabiber

Sos için:
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz,karabiber
Sıvı yağ
Yeterince sıcak su

Yapılışı:
İnce bulgur,tuz ve düğü yü karıştırma kabına alığ 1 su bardağı sıcak su koyup ağzını kapatıp 30 dk. şişmeye bırakın.Bulgurlar şişince biraz da ılıyınca un,yumurta.nane,tarhana,karabiber koyup yoğurun.Yoğurmakta biraz zorlanırsanız 1 avuç su lave edip tekrar yoğurun.Eğer suyu çok kaçarsa az un ilave edip hamurun kıvamını tutturabilirsiniz.Yoğurduğunuz hamurda fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın un serpilmiş tepsiye koyun.Elinize hamur yapışıp yuvarlamakta zorlanırsanız yanınıza bir kase su alıp arasıra elinizi suya batırın daha rahat yuvarlarsınız hamurları.Hamurlar bitince bir tencereye küçük doğranmış soğanı ve yağı ilave edip pembeleşene kadar kavurun.Salçayı ilave edip 2-3dk. kavurup yeteri kadar sıcak suyu ilave edin tuz,karabiber koyup kaynamaya bırakın.Su kaynayınca köfteleri ilave edip 20-25 dk. pişirin.Bilmeyenler için Düğü elendikten sonra geriye kalan en ince bulgurdur.

1 yorum:

Nursevin Sönmez dedi ki...

çokçok besleyici br çorba olmuş. ellerinize sağlık.