28 Aralık 2012 Cuma

TAVUKLU SEBZELİ PİLAV

Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı tavuk suyu
300 gr. kuşbaşı tavuk eti
1 soğan
1 havuç
1 domates
4 sivri biber
1 kaşık tereyağ
½ çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:

Tavuk etini yıkayıp tencereye alın üzerini geçicek kadar su koyup haşlayın.Teflon bir tencereye haşlanmış tavuk etlerini yayalım.Üzerine piyaz doğranmış soğanları yayalım.Üzerine rendelenmış havucu yayın havucun üzerine ince kıyılmış sivri biberleri yayın.İnce dilimlenmiş domatesleride biberlerin üzerine yayın.Başka bir tencere yağları alın iyice yıkanmış pirinçleri ilave edip şeffaflaşana kadar kavurun 2-3dk.Pirinçleri de diğer tencereye sebzelerin üzerine yayın.Sıcak tavuk suyunu döküp pişirin.Pilav piştikten sonra 15-20dk. demlendirin.Servis tabağına ters çevirerek servis yapın.

1 yorum:

Misketlimonu Hülya Aydoğan dedi ki...

Harika bir pilav. Havuçlu pilavı okadar çok severimki.. Ellerine sağlık..