18 Aralık 2012 Salı

ELMALI BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ

Malzemeler:

 3 elma
3 yemek kaşığı şeker

1 paket yulaflı bisküvi
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın

 Muhallebi:
1 litre süt
½ su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin

 Üzerine:
Bisküvi kırığı
Dövülmüş ceviz

 Yapılışı:
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.Rendelenen elmaları,şekeri bir tavada koyun elmalar suyunu çekene kadar pişirin.Ocaktan alıp bir kabın içine koyun.Ceviz,tarçın bisküvinin yarısını elinizle parçalayın yada havanda biraz dövün katıp elmalarla karıştırın.Muhallebiyi vanilya hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin.Ocaktan alıp vanilyayı koyun çırpıcıyla 5dk. çırpın.Elmalı harçtan kaselere paylaştırın.Onun üzerine muhallebiyi dökün.En son üzerlerine bisküvi,ceviz karışımı koyun buzdolabında birkaç saat dinlendirip servis yapın.

Hiç yorum yok: