3 Aralık 2012 Pazartesi

KISIR

Malzemeler:

 2 Su bardağı ince bulgur
2 Su bardağı kaynar su
1 Yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası
½ limon suyu
4 dal taze soğan
1 Domates
1 Salatalık
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 Diş ezişmiş sarmısak
½ demet maydanoz
4-5 yaprak marul
Tuz,karabiber,pulbiber,kimyon,kekik
Yapılışı:
İnce bulguru bir kaba alıp üzerine kaynar suyu döküp ağzını kapatın.Suyunu çekip şişen bulguru soğutun.Tuz,karabiber ve kimyonu koyup iyice karıştırın.Bir kaseye sıvıyağ,salçalar,sarmısak,limon suyu,nar ekşisi koyup iyice çırpın bu karşımıda bulgurların üzerine döküp karıştırın.İnce kıyılmış maydanoz,marul,taze soğan,kabuğu soyulmuş küp doğranmış domates,salatalık ilave edip karıştırın.Ben fotoğrafı çekerken süsleyemedim misafirler vardı ama siz servis tabağına marul yaprakları dizip üzerine kısırı dökün.Yanında turşu ile servis yapın.

Hiç yorum yok: