27 Ağustos 2009 Perşembe

Lahana sarması


&


MALZEMELER:

1 orta boy lahana



İÇİ İÇİN:

400 g kıyma

2 baş kuru soğan

1 su bardağı pirinç

½ su bardağı bulgur

1 yemek kaşığı domates salçası

½ su bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı reyhan

tuz,karabiber, az kimyon



ÜZERİNE:

1 çay bardağı zeytinyağı

sıcak su



YAPILIŞI:

Lahananın yapraklarını tek tek ayırın.Bir tencereye su koyup kaynatın.Kaynayan suyda lahana yapraklarını 2 dk. bekleterek kaynatın daha sonra süzgeçle çıkarıp soğumaya bırakın.Bu arada sarmaların içini hazırlayalım.Bunun için bütün malzemeyi derince bir kapta karıştıralım.Sarma işlemi için lahana yapraklarının sert yerini yani damar kısmını bıçakla kesip tencerenin tabanına dizin.Yapraklardan elinizin büyüklüğü kadar parçalar kesip sarın.Tüm sarmalar bittikten sonra üzerine bir yemek tabağını ters çevirerek üzerine kapatın pişerken sarmalar açılmasın diye zeytinyağı ve kaynar su ilave ederek pişirin.Ben genelde düdüklü tencerede pişiriyorum.Pişme süresi daha kısa oluyor 15dakikda pişiyor.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba lahana dan bır tabak aldım canım dayananmam elıne sağlık

Unknown dedi ki...

Ayyy ben bayılırım buna, ellerine sağlık canım.
Pek beceremiyorum böyle şeyleri ama canım çektikçe bizim köşedeki ev yemeklerinden alıyorum hehe ;)

NoEngel dedi ki...

Lahana sarmasına bayılırım.Bunun bir kıvamı var pişirme esnasında ki o kıvamı tutturamazsan,yada iyi yaprak seçmezsen hiç hoş durmuyor.Ayrıca sarmakda maharet isteyen bir iş. Aşçı fılan değilim meydanı boş buldum yazıyorum.Bir de resiminizde ki sarma gevşek sarılmış gibi.

Tamam sustum. :)
Tabi bunlar işin şakası Eline,yüreğine sağlık çok güzel görünüyorlar.

papatyaninguncesi dedi ki...

teşekkür ederim adsız

justmakeup en güzelini yapıyorsun valla benda arada bir yaparım çok uğraştırıcı

noengel dediğiniz gibi sarmak maharet ister bu konuda pek yetenekli değilim itiraf ediyorum:) ama lezzeti güzeldi ;)