28 Ağustos 2009 Cuma

Fincan kek(Tencere keki)





Malzemeler:
1 Yumurta
1çay bardagı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

Bütün malzemeyi çırpın.6 adet türk kahvesi fincanı yağlayın hamuru fincanlara paylaştırın.Fincanların sığacağı bir tencereye güzelce dizin ve fincanların yarısına kadar ılık su koyun ağzı açık kaynamasını bekleyin.Tencerenin kapağına mutfak havlusu koyun(tencerenin buharından keklerin üzerine damlamasın diye)ve ağzını hiç açmadan 20dk.pişirin.Altını kapattıktan sonra kapağı açmadan 15dk. daha dinlendirin.Daha sonra servis edin.İsterseniz fincanlara hazır küçük kek kalıplarıda koyabilirsiniz.Ben bu tarifi altınörgü forumda görüp denedim.Çok güzel oluyor tavsiye ederim.Çok pratik ve hemen yapılabilecek bir kek.
Not:Ben fincanları yağladım ama keklerim yapıştı birdahaki yapışımda fincanların dış kenarına da sürücam çünki çok fazla kabarıp yapışıyor.birde kakaoyu 1 yemek kaşığı koymayı düşünüyorm.

5 yorum:

mutfakcini dedi ki...

Çok merake diyorum şu fincan keki.korkuyorum yapmaya :) çatlarlar gibi geliyo fincanlar.Hadi bi cesaret,senin tarfifinle :) ellerine sağlık canım ,çok güzeller.sevgiler.

^zeynep^ dedi ki...

Minik fincanlarin içinde kesin çok sirin bir sunum olur! En yakin zamanda denemek istiyorum ben de.

papatyaninguncesi dedi ki...

ebruli en başta bende çok tereddüt ettim kırılır diye hatta annem sakın fincanlarımı kırma karışmam sonra diye tehdit etti ona rağmen yaptım hiçbirşey olmuyor endişelenme

zeynep A. dediğin gibi çok şirin oluyor kekler istersen süsleyebilirsinde çocukların hoşuna gidiyor .dene derim ben pişman olmazsın ;)

*HAYAT GÜZELDİR* dedi ki...

Ben de mi denesem acaba? :)

papatyaninguncesi dedi ki...

dene mervecim.çok fazla olmuyor zaten.5 fincanlık kek oldu