2 Kasım 2012 Cuma

TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI

Malzemeler:
1 tavuk göğsü
1 su bardağı haşlanmış nohut

½ su bardağı arpa şehriye
5 su bardağı tavuk suyu
1 yumurta sarısı
½ limon suyu
tuz,pulbiber,nane

Yapılışı:
Tavuk göğsünü haşlayıp küçük doğrayalım.Tavuk suyunu tencere alıp kaynatalım.Kaynayan sunun içine arpa şehriye,tavuk eti,nohut,tuz ilave edip şehriyeler yumuşayana kadar pişirelim.Terbiyesi için limon suyu ve yumurta sarınını karıştırın.Çorbanın suyundan azar azar çırparak kasenin için döküp iyice karıştırdıktan sonra tencereye sürekli karıştırarak ilave edelim.Bir taşım kaynatıp ocaktan alalım.Ben üzerine pulbiber döktüm ama siz sıvı yağı kızdırıp pulbiber ve nane yi az kavurarak çorbanın üzerine dökün.

1 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM SEVGİLER..