24 Kasım 2012 Cumartesi

AŞURE

 
Malzemeler:

1 su bardağı aşurelik buğday

1 su bardağı nohut
1 su bardağı kurufasülye
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı pirinç
1 çay bardağı küp doğranmış kuru kayısı
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay bardağı küp doğranmış kuru incir
1 çay bardağı kuşüzümü
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çay bardağı iri dövülmüş fındık
1 çubuk tarçın
1 paket vanilya
3-4 adet karanfil
Üzerini süslemek için:
Nar
Ceviz

Fıstık
Toz tarçın

Yapılışı:
Fasülve nohudu aynı tencerede buğdayı başka tencerede akşamdan ıslatın.Ertesi gün fasülye ve nohudu üzerlerini geçicek kadar su koyup düdüklüde haşlayın.Buğdayı da üzerini geçicek kadar su koyup düdüklede haşlayın.Kayısı,incir ve üzümü ılık suda 1 saat bekletin.Kayısıyı ve inciri ayrı ayrı 10 dakika haşlayın küp doğrayın.Haşlanan buğdayı suyuyla beraber geniş bir tencereye alın süzülen fasülye,nohut,pirinç,çubuk tarçın,karanfil,şeker koyun 15-20 dakika kaynatın.Ardından ayıklanıp yıkanmış üzümler,incir,vanilya,süt,kayısı koyup 10 daha kaynatıp ocağı kapatın.İri dövülmüş fındığı koyup karıştırın.Hazır olan aşureyi kaselere koyup üzerini ceviz,nar,toz tarçın ile süsleyin.

1 yorum:

FİLİZ'CE dedi ki...

bu yılın ilk aşuresinide görmüş oldum sayende ellerine sağlık cnm..Allah kabul etsin...