23 Kasım 2012 Cuma

KATMER POĞAÇA

Malzemeler:

 1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Arasına sürmek için:
Margarin veya tereyağ
İçi için:
100gr. Beyaz peynir
Bir tutam ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı:
Sütü ılıtıp içine şekeri ve mayayı koyup eritin.Bir kaba bütün hamur malzemelerini koyup yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapın.Mayanlamasını beklemeden 8 parçaya bölün.Herbir parçayı tabak büyüklüğünde açın aralarına yumuşamış margarin sürüp üst üste koyun.En üstteki hamura margarin sürmeyin.(1)Haumuru fazla inceltmeden açın.Neçok kalın ne çok ince olucak hamur orta kalınlıkta açılıcak.Açılan hamuru 12 parçaya bölün.(2)Kesilen hamurun geniş kısmına harçtan koyup sigara böreği sarar gibi sarın.(3-4).Yağladığımız tepsiye dizip 1 saat mayalanmaya bırakın.Mayalanan poğaçalara yumurta ve sıvı yağ karışımını sürüp önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin.
Ben bu güzel tarifi http://mutfakguncesi.blogspot.com/ dan almıştım.Tavsiye ederim hem kolay hemde çok güzel oluyor

Hiç yorum yok: