3 Eylül 2012 Pazartesi

KÖY ÇORBASI


Malzemeler:
100 gr. kıyma
1 yemek kaşığı salça
5 su bardağı et suyu
tuz,karabiber
Hamuru için:
1 yumurta
Aldığı kadar un
tuz
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
½ limon suyu
Yaplışı:
Önce hamurundan başlayalım.Bir kaba yumurta ,tuz aldığı kadar unu koyarak kulak memesi kıvamında hamur yoğurarım.Hamuru un serpilmiş  tezgahta mantı hamuru kalınlığında açalım.Hamurdan 2 parmak eninde uzun şeritler keselim.Uzun şeritleri ortadan kesip hepsini üst üste koyalım.İnce şeritler keselim ince şeritleri küçük kareler oluşacak şekilde kesin.Bir tepsiye az un serpiştirelim hamurları tepsiye döküp biraz dinlendilerim.Tencereye yağı ilave edelim.Kıymayı koyup kıymanın saldığı suyunu çekene kadar 2 dk.kavuralım salçayı da ilave edip 1-2dk. daha kavurup et suyunu ilave edelim.Çorba suyumuz kaynadığında kestiğimiz hamurları ilave edelim.Çorbayı kısık ateşte hamurlar yumuşayana kadar pişirelim.Bir kapta yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpalım.Çorbanın suyundan 1 kepçe alarak terbiyeye azar azar dökelim.İyice karıştırınca tencereye sürekli karıştırarak ilave ederim.Çorbayı bir taşım kaynattıntan sonra ocaktan alalım.İsterseniz servis yaparken üzerine ince kyılmış maydanoz ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: