20 Aralık 2009 Pazar

Kıymalı akıtma


Malzemeler:

Hamur için:
15 yemek kaşığı un
2,5 su barsağı süt
tuz
İçi için:
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
200 gr. kıyma
1 soğan
maydanoz,tuz
Sos için:
1 yemek kaşığı un
2 kaşık ayçiçek yağı
1,5 su bardağı süt
rendelenmiş kaşar ve tuz

Yapılışı:
İçi için küp doğranmış soğanı ve kıymayı kavurun ocaktan alın içine tuzunu ve ince kıyılmış maydanozu koyun.Hamur malzemelerinin hepsini karıştırın.Boza kıvamında pütürsüz bir karışım olana kadar çırpın.Gerekirse süt yada un ilave edebilirsiniz.Süt yerine aynı ölçüde su da kullanabilirsiniz.Margarinle yağladığınız tavaya bir kepçe hamur malzemesinden döküp pişirin.Bu bildiğimiz krep hamuru.Hamurların hepsi bitince yuvarlak bir tepsiyi yağlayın ve ilk hamuru koyun.üzerine iç malzemeden serpin.Tekrar hamur ve kıymalı harç.Elinizdeki hamur ve harç bitene kadar yapın.En üste kıymalı harç koymuyoruz.Ardından sosu için 1 kaşık unu yağda kısık ateşte kavurun.Üzerine sütü ilave edin.Topaklanmaması için hızlı karıştırın tuzunu ilave edin.Boza kıvamına gelince sosu akıtmanın üzerine gezdip üzerine rende kaşar peynirini serpiştirin.200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Benim tepsim biraz büyük oldu.Bu tarifi bir gazete de görüp yapmaya karar vermiştim.Aldığım tarifte fırın tepsisinin ölçüsünü 25cm. çapında bir fırın tepsisi yazıyor.Ben dikkat etmemişim ona :)

3 yorum:

nihan dedi ki...

of of nasıl iştah kabartıyor görüntüsü.ellerine sağlık.nefissssss.sevgiler

*HAYAT GÜZELDİR* dedi ki...

Akıtmayı severiz ve çok sık olmasada arada yaparız. Kıymalı nasıl olur bilmem. Denemek lazım. Ellerine sağlık Aysuncum.

Stil Direktoru dedi ki...

Bayılırım kıymalı börek türevlerine akıtma demekmiş