
Malzemeler:
1 demet kabak çiçeği
Her çiçek için 1 tatlı kaşığı pirinç(10 çiçek vardı bende 10 tatlı kaşığı koydum)
1 büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 yemek kaşığı kuru nane
tuz,karabiber
1 adet tavuk bulyon
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Pirinçleri yıkayıp suda bekletelim.Bu arada kabak çiçeklerini dikkatlice yıkayıp ortasındaki tohumunu alın yanlız çok nazik bir çiçek hemen yırtılıyor dikkat.İnce kıyılmış soğanı yağda pembeleşene kadar kavurun içine dolmalık fıstığı ilave edip biraz kavurun ocaktan alın.İçine tuz,karabiber,nane ve suda beklettiğimiz pirinçleri ilave edip iyice karıştırın.Çiçeklerin ortasına 1 tatlı kaşığı koyun ağızlarını kapatın aralarında boşluk kalmayacak şekilde tencereye dizin.Bir porselen tabağı üzerine koyun suyunu ilave edin orta ateşte pişmeye bırakın.Ilık yada soğuk servis yapın.
Çok lezzetli oluyor tavsiye ederim.
5 yorum:
İzmir'e taşınmadan önce adını bile duymamıştım.Burada tanıştım,çok sık yapıyor özelliklede Gritliler.
ellerine sağlık, çok güzel görünüyor.
İlk defa gördüm.:o
çok eskiden bahçede sebze yetiştirirken yapardı annem.hala tadı damağımda.ellerine sağlık.çok nefis görünüyor.
hiç yemedim ama öyle tahmin ediyorum ki acayip canım çekti iyiki hamile falan değilim yoksa yanmıştınız :) nerden alınır ya da bulunur bu kabak çiçeği keşke pazarda satsalar
* çok teşekkürler zehra gürgen
*tatlıcadı denemeni tavsiye ediyorum pişman olmazsın inan
*teşekkür ederim nihan
*eylülbahçesi marketlerde pek bulunmuyor ama pazarlarda rahatlıkla bulunuyor.bu ay tam zamanıydı pazarda bayanlarla kabak çiçeği kapma yarışına dahi girdik :))
Yorum Gönder