1 Eylül 2009 Salı

Mürdüm erikli tart

<

Malzemeler:
250 gr.un(1,5 su bardağı)
1 yemek kaşığı kabartmatozu
1 vanilya
1 yumurta
50gr.bal
50.gr.şeker(5 yemek kaşığı)
125gr.margarin(soğuk olucak)

Üzeri için:

1kg. mürdüm eriği
40gr.yağ
30gr.şeker
40gr.un
1 vanilya


Hamur için bütün malzemeyi yoğurup buzdolabında yarım saat dinlendirin.Margarinle tepsiyi yağlayın hamuru düzgünce açıp tepsiye yayın.Kenarlarını biraz yukarıya kadar çekin hamurun yada benim yaptığım gibi hamurdan bir parça alıp uzunca şerit yapıb tepsini kenarına koyun.erikleri ortadan ikiye bölün çekirdeklerini çıkarıp hamura dizin.Üzerine yağ şeker,un ve vailyayı bir kapta karıştırın pütür pütür bir hamur oluyor bunu tartın üzerine serpiştirin.Önceden ısıtılmış 180 derecede fırının en üst bölümünde 10 dk.pişirin sonra orta bölüme alıp 30dk pişirin.

En sık ve severek yaptığım tartlardan biridir.Çok güzel oluyor tavsiye ederim.

9 yorum:

pelince dedi ki...

Tam mevsimi aslında,nefis olmuştur eminim...
ellerine sağlık...

sevgiler..

Tijen dedi ki...

Mürdüm erikleri harika bugünlerde. Ben de bayılıyorum o görüntülerine ve günde bir kaç tane yiyorum.

papatyaninguncesi dedi ki...

teşekkür ederim pelince

tijen hanım bende çok severim mürdüm eriğini hatta meyvelerin arasında en sevdiğimdir.

Stil Direktoru dedi ki...

selamlar ancak bloguma bakabildim yorumunuz için tşkler, ellerinize sağlık tarif de eminim lezizdir. İzlemeye aldım sevgiler.

NoEngel dedi ki...

Bu tartlar iştahımı kabarttı.Çok nefis görünüyorlar. Ellerinize,emeğinize sağlık.

papatyaninguncesi dedi ki...

Stil Direktörü , NoEngel çok teşekkür ederim

http.//belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

MERHABA GUZELLIKLERLE DOLU BIR AKŞAM KEYFI DILIYORUM

nesrin dedi ki...

hamurun içine üstteki tüm malzemeleri yani balda dahil konuluyor değilmi.ben hiç hamurişinden anlamada. mürdüm eriğini çok severim deneyeceğim.

papatyaninguncesi dedi ki...

Teşekkür ederim belguzaranne

evet nesrin üsteki malzemelrin hepsini yoğur balda dediğin gibi dahil