28 Eylül 2009 Pazartesi

Köz biber dolması





Malzemeler:

İstediğiniz kadar kırmızı biber
2 yumurta
lorpeyniri
un
kızartmak için sıvı yağ



Kırmızı biberleri sapını kesmeden közleyip kabuklarını soyalım.Uzunlamasına keselim ama ortadan bölmeyelim. Bir kapta lorpeyniri ve 1 yumurtayı iyice karıştırın.Kırmızı biberin uç tarafına harçtan koyup sarın kürdan ile tutturun.Dolmaları önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızartın.Ben maydanozu sevdiğim için içine bir miktar ince kıyılmış maydanoz ilave ettim

5 yorum:

pembe fiyonk dedi ki...

çok güzel duruyor.ellerine sağlık.çok severim kırmızı biberi.ama dolmasını hiç yemedim.merak ettim.

asimelek58 sizlerle dedi ki...

öncelikle ziyaretin ve güzel yorumun için çok tesekkürederim arkadaşım bende senin biber dolmana bayıldım muhtemelen çok güzel olmuştur tadına ellerine sağlık sevgiler iyi günler

Zehra Gürgen dedi ki...

Bu harika bir lezzet ! bazıları kızartmadan önce galeta ununa buluyorlar değil mi? ellerine sağlık

armina dedi ki...

Peynirli biber dolmasını kırmızı biberden hiç denemedim ama çok nefis görünüyor, ellerine sağlık.

Mimosa Café+Design dedi ki...

çok iştah açıcı. bir o kadar da lezzetlidir eminim. ayrıca sağlıklı ve doyurucu bir öğün olması da çok güzel.elinize sağlık.