11 Eylül 2009 Cuma

Deniz börülcesi





Malzemeler:
1 demet deniz börülcesi
2 diş sarmısak
½ limon suyu
zeytinyağı

Deniz börülcelerini yıkayın karnar suya atıp haşlayın.Yanlız dikkat edin deniz börülcesi tuzludur haşlarken ve servis ederken sakın tuz kullanmayın.Haşlandıktan sonra soğuk suyun içine alın renklerini kaybetmesin sonrada kılçıklarından ayırın.İçine zeytinyağı,ezilmiş sarmısak ve limon suyunu koyup karıştırın servis tabağına alın.İsterseniz sarmısaklı yoğurt da dökebilirsiniz.Pişerken denizbörülcesinin kokusunu pek sevmezler ama beni pekde rahatsız etmiyor açıkcası tek rahatsız olduğum şey çok tuzlu olması.Bunun için ben baya limon suyu kullanıyorum.Eğer sizin uyguladığınız başka yöntem varsa banada söyleyin lütfen.

3 yorum:

Karen Hanim dedi ki...

İlk defa böyle bir sebze gördüm!

Stil Direktoru dedi ki...

Bayılırım ama birde soyması olmasa.. Çok zor ya. Canım çekti şimdi.

papatyaninguncesi dedi ki...

karen hanım bütün marketlerde bulunur bir kere deneyin derim ben

sitil direktörü yakın olsaydık bir tabak deniz börülcesi yapardım sana :)