18 Eylül 2013 Çarşamba

REVANİ

Malzemeler:
4 yumurta
½ su bardağı şeker
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı dolusu un

ŞERBET İÇİN:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
½ limon
Üzeri için:
Hindistan cevizi

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri 6-7 dakika mikserle krema gibi olana kadar çırpın.İçine elenmiş un,vanilya,kabartma tozunu ve irmiği katıp tahta kaşıkla karıştırın.Yağlanmış orta büyüklükte cam temsiye döküp önceden ısıtılmış 180 derecede 25-30 dk. pişirin.Fırından almadan önce kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edin.Şerbet için su ve şekeri tencereye koyup 20 dakika kaynatın içine birkaç damla limon suyu damlatıp birkaç dakika daha kaynatın ocaktan alın.Ilık şerbeti ılık ve dilimlenmiş revaninin üzerine dökün.Üzerine ister fistık ister hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Şuana kadar birçok revani denedim bir çoğu çöpe gitti eksik tariflerden dolayı bazıları da hoşumuza gitmedi.Bu tarif herkesten tam not aldı ilk defa güzel kabarıp içi sert olmayan revani tarifi buldum.Tek püf noktası şeker ve yumurtaları krema olana kadar çırpmak

19 Ağustos 2013 Pazartesi

KISIR KÖFTESİ


Malzemeler:
1.5 bardak ince bulgur
1/2 bardak galeta unu
2 .5 bardak sıcak su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 dis ezilmiş sarımsak
3 dal ince doğranmış taze soğan
1/3 demet doğranmış dereotu
1/3 demet doğranmış maydanoz
1/3 demet doğranmış taze nane
1 adet minik doğranmış salatalık
1 adet ince doğranmış yeşil biber
1 adet minik doğranmış domates
1 adet limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağ

Yapılışı:
Bulgurumuzun içine galeta unu ve baharatlarımızı ekleyip  suyumuzu üzerine döküyoruz.Bir kere karıştırdıktan sonra üzerini kapatıp 15-20 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Sonra biber ve domates salçamızı ekleyip elimizle yoğuruyoruz.İçine doğranmış sebzelerimizi,limon ve zeytinyağımızı ekleyip son bir kez yogurup sekillendirip servis yapıyoruz.Bu tarifi Şefika günyel in bloğunda group denedim.Hoşumuza gitti misafirlerinize değişik birşeyler yapmak isterseniz deneyin.Şefika hanımın bloğunu incelemek isterseniz adresi budur http://chefika.blogspot.com.

15 Ağustos 2013 Perşembe

YALANCI PAÇA

Malzemeler:
1 tavuk göğsü
3 yemek kaşığı un
5 su bardağı su
1 yumurta
4 diş sarmısak
½ limon suyu
Tuz,tereyağ,nane,pulbiber
Yapılışı:
Tavuk göğsüne suyu koyup haşlayın.Haşlanmış tavuk göğsünü didin yada çok küçük doğrayın.Tavuğu haşladığımız suya unu koyup iyice karıştırın içinde un topakları kalmasın.Tencereyi ocağa koyun.Su kaynamaya başlayınca un suda parça parça oluyor o zaman bir blendır yapdımıyla iyice çırpın.Bir kapta yumurta,ezilmiş sarmısak,limonsuyu tuz koyup iyice karıştırın bu sosu kaynayan unlu suyun içine dökün.Haşlayıp dididlmiş tavuk göğsünü koyun bir taşım kaynatıp ocaktan alın.Üzerine tereyağ,nane,pulbiber kavurup dökün.
Bu çorbaya yalancı paça diyorlar ama ben en çok işkembe çorbasına benzettim.Canı işkembe çorbası çekip işkembe bulamayan yada onu temizlemeye üşenen varsa mutlaka denesin bu çorbayı.

8 Ağustos 2013 Perşembe