Malzemeler:
4 yumurta
½ su bardağı şeker
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı dolusu un
ŞERBET İÇİN:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
½ limon
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri 6-7 dakika mikserle krema gibi olana kadar
çırpın.İçine elenmiş un,vanilya,kabartma tozunu ve irmiği katıp tahta
kaşıkla karıştırın.Yağlanmış orta büyüklükte cam temsiye döküp önceden
ısıtılmış 180 derecede 25-30 dk. pişirin.Fırından almadan önce kürdan
ile pişip pişmediğini kontrol edin.Şerbet için su ve şekeri tencereye
koyup 20 dakika kaynatın içine birkaç damla limon suyu damlatıp birkaç
dakika daha kaynatın ocaktan alın.Ilık şerbeti ılık ve dilimlenmiş
revaninin üzerine dökün.Üzerine ister fistık ister hindistan cevizi ile
süsleyebilirsiniz.
Şuana kadar birçok revani denedim bir çoğu çöpe
gitti eksik tariflerden dolayı bazıları da hoşumuza gitmedi.Bu tarif
herkesten tam not aldı ilk defa güzel kabarıp içi sert olmayan revani
tarifi buldum.Tek püf noktası şeker ve yumurtaları krema olana kadar
çırpmak
18 Eylül 2013 Çarşamba
19 Ağustos 2013 Pazartesi
KISIR KÖFTESİ
Malzemeler:
1.5 bardak ince bulgur1/2 bardak galeta unu
2 .5 bardak sıcak su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 dis ezilmiş sarımsak
3 dal ince doğranmış taze soğan
1/3 demet doğranmış dereotu
1/3 demet doğranmış maydanoz
1/3 demet doğranmış taze nane
1 adet minik doğranmış salatalık
1 adet ince doğranmış yeşil biber
1 adet minik doğranmış domates
1 adet limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağ
Yapılışı:
Bulgurumuzun içine galeta unu ve baharatlarımızı ekleyip suyumuzu üzerine döküyoruz.Bir kere
karıştırdıktan sonra üzerini kapatıp 15-20 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Sonra biber ve domates salçamızı ekleyip elimizle yoğuruyoruz.İçine
doğranmış sebzelerimizi,limon ve zeytinyağımızı ekleyip son bir kez yogurup sekillendirip
servis yapıyoruz.Bu tarifi Şefika günyel in bloğunda group denedim.Hoşumuza
gitti misafirlerinize değişik birşeyler yapmak isterseniz deneyin.Şefika hanımın
bloğunu incelemek isterseniz adresi budur http://chefika.blogspot.com.15 Ağustos 2013 Perşembe
YALANCI PAÇA
Malzemeler:
1 tavuk göğsü
3 yemek kaşığı un
5 su bardağı su
1 yumurta
4 diş sarmısak
½ limon suyu
Tuz,tereyağ,nane,pulbiber
Yapılışı:
Tavuk göğsüne suyu koyup haşlayın.Haşlanmış tavuk göğsünü didin yada çok küçük doğrayın.Tavuğu haşladığımız suya unu koyup iyice karıştırın içinde un topakları kalmasın.Tencereyi ocağa koyun.Su kaynamaya başlayınca un suda parça parça oluyor o zaman bir blendır yapdımıyla iyice çırpın.Bir kapta yumurta,ezilmiş sarmısak,limonsuyu tuz koyup iyice karıştırın bu sosu kaynayan unlu suyun içine dökün.Haşlayıp dididlmiş tavuk göğsünü koyun bir taşım kaynatıp ocaktan alın.Üzerine tereyağ,nane,pulbiber kavurup dökün.
Bu çorbaya yalancı paça diyorlar ama ben en çok işkembe çorbasına benzettim.Canı işkembe çorbası çekip işkembe bulamayan yada onu temizlemeye üşenen varsa mutlaka denesin bu çorbayı.
1 tavuk göğsü
3 yemek kaşığı un
5 su bardağı su
1 yumurta
4 diş sarmısak
½ limon suyu
Tuz,tereyağ,nane,pulbiber
Yapılışı:
Tavuk göğsüne suyu koyup haşlayın.Haşlanmış tavuk göğsünü didin yada çok küçük doğrayın.Tavuğu haşladığımız suya unu koyup iyice karıştırın içinde un topakları kalmasın.Tencereyi ocağa koyun.Su kaynamaya başlayınca un suda parça parça oluyor o zaman bir blendır yapdımıyla iyice çırpın.Bir kapta yumurta,ezilmiş sarmısak,limonsuyu tuz koyup iyice karıştırın bu sosu kaynayan unlu suyun içine dökün.Haşlayıp dididlmiş tavuk göğsünü koyun bir taşım kaynatıp ocaktan alın.Üzerine tereyağ,nane,pulbiber kavurup dökün.
Bu çorbaya yalancı paça diyorlar ama ben en çok işkembe çorbasına benzettim.Canı işkembe çorbası çekip işkembe bulamayan yada onu temizlemeye üşenen varsa mutlaka denesin bu çorbayı.
8 Ağustos 2013 Perşembe
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)