12 Aralık 2012 Çarşamba

ARPA ŞEHRİYELİ HAVUÇ SALATASI

Malzemeler:

 4 havuç
½ çay bardağı arpa şehriye

2 diş sarmısak
Tuz,karabiber
Yogurt
Kuru nane
Yapılışı:
Havuçları rendeleyip 2 kaşık yağda kavurun.Ocaktan alıp soğutun.Arpa şehriyeleri haşlayıp soğutun.Bir kapta bütün malzemeleri karıştırın.Yoğurdu ölçülü vermedim herkes zevkine gore koysun.Ben yoğur pek yemem salatalarda da oldukça az kullanırım o yüzden ölçü vermedim.İsterseniz içine 1 yemek kaşığı mayonez koyabilirsiniz de.Salatayı servis tabağına alıp üzerine kuru nane serpib servis yapın.

6 Aralık 2012 Perşembe

KAVURMA MAKARNA

Malzemeler:

 ½ paket makarna
1,5 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı susam
1 tavuk bulyon
Tuz
3 kaşık yağ

Yapılışı:

Teflon tencerede yağ koymadan makarnaları sürekli karıştırarak kavurun.Kavrulan makarnaların üzerine sıcak su,tuz ve bulyon koyup kısık ateşte suyunu çektirerek pişirin.Bir tavaya susam ve yağı koyup susamları da kavurun.Suyunu çektirerek pişirdiğimiz makarnaların üzerine döküp iyice karıştıralım.
Bu tarifi sofra dergisinde görüp denedim.Benim size önerim bu tarifi denerken makarnalar kavrulunca başka bir tencereye alıp onda suyunu dökün.Ben kavurduğum tencerede döktüm suyunu.Çok kötü duman oluyor

3 Aralık 2012 Pazartesi

KISIR

Malzemeler:

 2 Su bardağı ince bulgur
2 Su bardağı kaynar su
1 Yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası
½ limon suyu
4 dal taze soğan
1 Domates
1 Salatalık
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 Diş ezişmiş sarmısak
½ demet maydanoz
4-5 yaprak marul
Tuz,karabiber,pulbiber,kimyon,kekik
Yapılışı:
İnce bulguru bir kaba alıp üzerine kaynar suyu döküp ağzını kapatın.Suyunu çekip şişen bulguru soğutun.Tuz,karabiber ve kimyonu koyup iyice karıştırın.Bir kaseye sıvıyağ,salçalar,sarmısak,limon suyu,nar ekşisi koyup iyice çırpın bu karşımıda bulgurların üzerine döküp karıştırın.İnce kıyılmış maydanoz,marul,taze soğan,kabuğu soyulmuş küp doğranmış domates,salatalık ilave edip karıştırın.Ben fotoğrafı çekerken süsleyemedim misafirler vardı ama siz servis tabağına marul yaprakları dizip üzerine kısırı dökün.Yanında turşu ile servis yapın.

1 Aralık 2012 Cumartesi

KREM ŞANTİLİ KURABİYE

Malzemeler:

 1 poşet krem şanti
1 su bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya
3 su bardağı un
 Üzerine pudra şekeri

 Yapılışı

Sıvı yağ ve krem şantiyi bir kba koyup iyice karıştırın.Vanilya ve unu ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp koyun.Üzerine isterseniz benim yaptığım gibi fındık koyun.Önceden ısıtılmış 170 drecede 15-20 dakika pişirin.Dikkat edin çok çabuk pişiyor üzeri çatladığında pişmiştir.Fırından çıkardıktan sonra tepside soğusun hemen almayın dağılıyor kurabiye.Üzerine pudra şekeri serpin.Tarifte yoktu fındık.İsterseniz hamur malzemesine ince dövülmüş ceviz,fındık ilave edebilirsiniz.Ben sadesini seviyorum.Hem çok pratik hemde çok lezzetli bir kurabiye.Eğer un kurabiyesini seviyor fakat tuturamıyorsanız bunu tavsiye ederim size.