30 Temmuz 2013 Salı

OBA ÇORBASI:

Malzemeler:
10 kültür mantarı
2 havuç
2 su bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı un
Et yada tavuk suyu
Sıvı yağ

Hamur için:

1 yemek kaşığı un,tuz,su

Yapılışı:
Önce hamurunu hazırlayın.Az tuz 1 kaşık un ve çok az su koyup ele yapışmayan bir hamur yapın.Bu hamurdan küçük parçalar koparıp un serpilmiş tepsiye dizin.İsterseniz hamurdan küçük parçalar koparıp kaynayan çorbaya atabilirsiniz de.Yağda unu kavurun.Soğuk sütü sürekli karıştırarak dökün un topaklaşmasın eğer olursa el mikseriyle çırpın.Et suyunu da koyup kaynamaya bırakın.Kaynayan çorba suyuna hamurları ilave edip pişmeye bırakın.Küp doğranmış mantar ve havuçları az yağda diriliğini kaybedene kadar kavurun.Hamurlar pişince kavurduğumuz mantar ve havucu ilave edin.10-15dk. pişirip servis yapın.

Hiç yorum yok: