24 Temmuz 2013 Çarşamba

EKŞİLİ PIRASA


 

1 kg. pırasa
4 soğan
4 domates
1 tatlı kaşığı salça
1 limon suyu
½ demet maydanoz
½ su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Tuz,

Yapılışı:
Pırasaları ayıklayıp yıkayın ince ince doğrayın.Kaynar suya atıp 15 dk. haşlayın.soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun ardından salçayı koyup 1-2 dk. karun.Küp doğranmış domates,tuz,haşlanmış pırasa ve suyu ilave edip 15 dakika kısık ateşte pişirin.Ocaktan alınca limon suyunu ilave eip karıştırın.Üzerine ince kıyılmış mayadanoz serpib servis yapın.Seneler önce bir gazetede görüp denediğim tarif.Hemen uyarayım soğanı çok sevmiyorsanız denemeyin bu tarifi derim.

Hiç yorum yok: