27 Şubat 2013 Çarşamba

PASTIRMALI BÖREK

½ çay bardağı süt
½ çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı margarin
100 gr. Kaşar peyniri
100 gr. Pastırma
1 yumurta
1 paket kuru maya
1 haşlanmış patates
3 su bardağı un
Aldığı kadar ılık su
Tuz,bir tutam dereotu
Üzerine:
1 yumurta sarısı
Çörek otu
YAPILIŞI:
Unu karıştırma kabına alın.Peynir ve pastırma hariç diğer mazlemeliri de koyup ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.30 dk. Mayalanmaya bırakın.Hamuru ikiye bölün.Tepsi büyüklüğünde açık yağlanmış orta büyüklükte ki tepsiye yayın.Üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri ve pastırmaları yayın.Kalan diğer hamuru açıp üzerine kapatın.Yumurta sarısı sürüp çörek otu serpib tepside 30.dk mayanlamayı bırakın.Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin

Hiç yorum yok: