24 Şubat 2013 Pazar

KEREVİZ BEĞENDİLİ TAVUK

2 tavuk göğsü
1 kaşık salça
3 yeşil biber
3 diş sarımsak
Tuz,karabiber
sıvıyağ

BEĞENDİSİ İÇİN:
2 kereviz
2 su b. süt
2 çorba k. un
2 çorba k. tereyağı
100 gr. kaşar peyniri
Tuz,karabiber
Muskat

YAPILIŞI:
Kerevizleri soyup yıkayın.Bir tencereye küp doğranmış kerevizi biraz sıvı yağı ilave edip kavurun çok az sui le iyice yumuşayana kadar pişirin.Tavuk etini küp doğrayıp sıvı yağda soteleyin saşçayı ilave edip 2-3dk. kavurun ince doğranmış biber,doğranmış sarmısak tuz,karabiber biraz sıcak sui lave edip pişirin.Yumuşayan kerevizleri ocaktan alıp pure haline getirin.Başka bir tencereye tereyağı ve unu ilave edip kavurun.Unun rengi dönünce kereviz püresini lave edin 1-2 dk. kavurun üzerine soğuk sütü ilave edin iyice karıştırın un topakları kalmasın kaşar peynirinide ilave edin birkaç dakika karıştırarak pişirin ocaktan alın.Kerevizi servis tabağına dökün üzerine pişirdiğimiz tavuk etini döküp servis yapın.
Bu tarifi Oktay ustada gördüm.Ben beğendi tarifini ve kerevizi çok sevdiğimden denemek istedim.Kereviz sevenlere tavsiye ederim çok güzel oluyor.Ben tarifte salça kullandım ama usta kendi yaptığı kışlık domates sosu kullandı 1 kavanoz varsa salça yerine tavuk etine domates sosu kullanın.

1 yorum:

melahat nuroglu dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL