30 Ağustos 2012 Perşembe

MANTARLI VE KURUTULMUŞ DOMATESLİ GNOCCHİ

Malzemeler:
1 paket Knorr Patates Püresi
1 çay kaşığı tuz

1 kg. mantar
10 adet kurutulmuş domates
1/2 su bardağı un
½ bağ maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
Kuru domatesleri suda 1 saat yumuşamaya bırakın.Patates püresini arkasında yazan tarife göre pişirip soğutun.Unu ilave edin ele yapışmayan kıvamda bir hamur olucak.Daha sonra hamurdan serçe parmağınız kalınlığında silindirler yapın ve 5 cm uzunluğunda kesin.Kestiğimiz makarnaları tuzlu suda haşlayalım.Bir tavaya yağı,mantarları ve yumuşamış küçük doğranmış kuru domatesleri ilave edip kavuralım.Haşlanmış makarnaları bir delikli kepçe yardımıyla alıp mantarların kavrulduğu tavaya koyun.5 dakika hepsini bir kavurup üzerine ince kıyılmış maydanozları ilave edip ocaktan alın.
Ben Knorr malzemelerini çok kullanırım bu tarifte Knorun tariflerinden biri.Denedim çok hoşumuza gitti yapımı da çok kolay bir tarif.

2 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canım..sevgiler

papatyaninguncesi dedi ki...

Teşekkürler fatoş