31 Ağustos 2012 Cuma

Kolay biber turşusu

Malzemeler:
1 kg.çarliston biber
1 su bardağı su

½ su bardağı sirke
½ su bardağı sıvı yağ
1 baş sarmısak
tuz,birkaç dal maydanoz

Yapılışı:
Biberleri iyice yıkayıp büyük dilimler halinde keselim.Tencereye biberleri, su,yağ,sirke ve tuzu ilave edip biberlerin rengi sararıp biraz yumuşayana kadar haçlayalım.Biberleri bir tabağa alıp tenceredeki kalan suyun içine maydanozu ve doğranmış sarmısakları ilave edip bir kaç dakika pişirip ocaktan alalım.Sosu biberlerin üzerine döküp iyice karıştıralım.Sosunun içinde birkaç saat bekletip öyle servis yapalım.Bu turşunun ağzını iyice kapatıp buzdolabında 1 hafta kadar kalabiliyor.Bu tarifi birkaç kişiden duydum internette araştırdımda çok beğenilen yapımıda da kolay bir turşu.Ancak benim damak zevkme pek uymadı ben pek beğenemedim.Başka bir yapımı daha var bunun o daha çok hoşuma gitti.Onuda yayınlarım yakında

Hiç yorum yok: