5 Temmuz 2010 Pazartesi

Zeytinyağlı yerelması


Malzemeler:
1 kg. yerelması
2 havuç
1 kuru soğan
1 kahve fincanı pirinç
1 adet kesme şeker
½ çaybardağı zeytinyağı
tuz,su,limon suyu

Hazırlanışı:
Yerelmalarını soyup limonlu suda bekletelim.Tencereye küp doğranmış soğanları,halka doğranmış havuçları koyup soğanlar pembeleşene kadar soteleyin.Halka doğranmış yerelması.tuz,şeker,pirinç ve üzerini geçmiyecek kadar su ilave edip pişmeye bırakın.Pişip servis tabağına aldığınız yerelmasının üzerine ince kıyılmış maydanoz yada dereotu serpiştirin çok yakışıyor.Ben unutmuşum :) Bu yemek hem kolay hemde lezzetli.Tek kötü yanı var o da yerelmalarını soymak.İsterseniz içine patates ve bezelye de ekleyebilirsiniz.Hatta 1 portakal'ın suyunu da ilave edebilirsiniz böyle de lezzetli oluyormuş ama ben denemedim.

4 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Kışın sık olmasada bizde de pişer..Ellerine sağlık canım pek nefis görünüyor..Sevgiler..

Tijen dedi ki...

Aaaa bu mevsimde yerelması bulabiliyor musun Birsen? Antalya'da ilkbaharda bitmişti, Burhaniye'de ise hiç görmedim bu mevsimde.

papatyaninguncesi dedi ki...

Teşekkür ederim damaktadı

Yok tijen hanım.bu aralar sınavlara hazırlanmaktan birşeyler ekliyemiyordum biraz karıştırınca bunu hazırlamış buldum bende hemen yanınladım :)

*HAYAT GÜZELDİR* dedi ki...

Yer elması yemeğini ne yaptım, ne de başka bir yerde yedim. Şimdi burda görünce merak ettim ama ne zaman denemek kısmet olur bilemiyorum :) Evde pek yemek pişmez olduğu gibi çalışınca daha çok pratik yemeklere, abur cuburlara kaçılıyor. Hele yaz günleri. :)