31 Ekim 2012 Çarşamba

KIRPIK BÖREK

Malzemeler:

 3 yufka
2 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik maden suyu

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
1 paket kabartma tozu
100 gr. Beyazpeynir
Yapılışı:
Orta büyüklükteki tepsiyi yağlayın 1 yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde serin.İki yufkayı ayrı ayrı rulo yapıp 1 cm. genişliğinde keselim.1 yıfkayı rulo şeklinde kestikten sonar elimizle hafifçe sallayarak rulo halindeki ince şeritleri açalım.Tepsiye serdiğimiz yufkanın üzerine dizin şeritleri.Bir kaba yumurta,madensuyu,sıvıyağ,peynir,kabartmatozu,kaşarpeynirini koyup karıştıralım.Ben tuz ilave etmedim yufka ve peynirler yeterince tuzlu zaten.Peynirli karışımın yarısını yufkaların üzerine dökün.Kıyılmış yufkayı serip kalaan peynirli harcı dökelim.Tepsininkenarlarından taşan yufkayı böreğin üzerini örtüp yumurta sarısı ve çörekotu sürüp önceden ısıtılmış 200 derecede pişirelim.
Ben istanbuldayken oradaki yufkacılarda yufka parçaları satılırdı hala oluyormu bilmiyorum.Onlarla bu börek süper olur.

21 Ekim 2012 Pazar

Hediye çekilişi

Kraliçeleoparus bloğunda bir çekiliş yapıyor.Katılmak istiyorsanız tıklayın :)

PATATES ÇORBASI

Malzemeler:

 2 Patates
1 Soğan
2 Yemek kaşığı un
1 Su bardağı süt
Zeytinyağ,tuz,karabiber
Yapılışı:
Tencereye yağı,küp doğranmış soğanları ilave edin birkaç dakika kavurun içine unu ilave edip unun rengi sararıncaya kadar kavurun.Küp şeklinde doğradığımız patatesleri,tuz,biber ve suyunu ilave edip pişmeye bırakın.Patatesler pişince ocaktan alıp el blendırıyla iyice ezin hiç patates kalmasın.Tencereyi tekrar ocağa koyup sütü ilave edin 10 dk. Kaynatıp ocaktan alın.

19 Ekim 2012 Cuma

MAKARNA MANTISI

Malzemeler:
½ paket mantı makarna
İÇİ İÇİN:

300gr.kıyma
1 soğan(çok ince doğranmış)
tuz,karabiber,pulbiber,kimyon,reyhan,kekik
SOSU İÇİN:
1 kaşık salça
1 kaşık tereyağ
2 kaşık sıvı yağ
tuz,pulbiber
1 kase yoğurt
1 diş sarmısak
YAPILIŞI:
Rendelenmiş soğan,kıyma ve baharatları iyice karıştırın.Mantı makarnarnaların içine doldurun.Makarnaların doldurulması biraz zaman alıyor.Tencereye suyu koyun kaynayınca makarnaları ilave edip ara sıra karıştırarak haşlayın.İsterseniz içine bulyon katabilirsiniz.Pişen makarnaları servis tabağına alıp üzerine sosunu dökün.Salçalı sosu yağ,salça,tuz,pulbiberi koyup biraz kavurduktan sonra içine 2 kaşık mantının suyunu ilave edip 5dk pişirin.Üzerine sarmısaklı yoğurt ve salçalı sos döküp servis yapın.Salça sevmezseniz eğer yağ ve pulbiber ile sos hazırlayabilirsiniz.İsterseniz mantı makarnaları hazırlayıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz.