2 Mayıs 2013 Perşembe

KEDİ DİLLİ PASTA

Malzemeler:
1 litre süt
1 yumurta
2 paket kedi dili
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
½ su bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 poşet kremşanti
2 adet muz

Bisküvileri ıslatmak için:
2 su bardağı süt
1 paket vanilya

Yapılışı:
Un,yumurta,süt,şeker,margarin,nişastayı tencereye koyup çırpma teliyle iyice çırpın içinde un topakları kalmasın.Ocağa alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Ocaktan aldıktan sonra arasıra mikserle karıştırın.Pudink ılıyınca toz kremşanti ve vanilyayı koyup iyice çırpın.Kelepçeli bir kek kalıbına bisküvileri ölçerek uclarından kesin süt ve vailya karışımına batırıp kedi dillerini dizin.Kestiğiniz kedi dillerinin uçlarını da süte batırıp kek kalıbının tabanına dizin.Üzerine pudingin yarısını döküp yayın.Muz dilimleri koyun isterseniz damla çikolata da koyabilirsiniz.Tekrar vanilyalı süte batırılmış kedi dili dizin va kalan pudingi döküp yayın.Tatlıyı 1 gece buzdolabında dinlendirin.Servisten önce üzerine çikolata serpiştirip sevis yapın

1 yorum:

GÜLENGÖRÜCÜ HOBİDÜNYASI dedi ki...

nefıs gorunuyo elınıze saglıkk