26 Ocak 2010 Salı

Terbiyeli sulu köfte



Malzemeler:
2 havuç
2 patates
sıvı yağ
tuz
8 su bardağı su

Köftesi için:
250 gr kıyma
1 kahve fincanı pirinç
1 soğan
1 yumurta
Maydanoz
tuz, karabiber
Sos için:
1 yumurta
½ limon suyu
2 yemek kaşığı un
tuz

Yapılışı:
Önce köfteleri hazırlayalım.Bir kaba rendelenmiş soğan,ince kıyılmış maydanoz,kıyma,tuz,karabiber,yumurta ve pirinci koyup yoğuralım.Biraz un serptiğimiz bir tepsiye köftelerden bir parça alıp misket büyüklüğünde yuvarlayıp koyalım.Köfteleri bu şekilde yapıp bitirelim.Patatesleri küp havuçları halka şeklinde doğrayıp tencereye ilave edelim üzerine sıcak suyu koyalım.Su kaynamaya başlayınca unlanmış köfteleri ilave edip pişirelim.Köfteler pişince sos malzemelerini iyice çırpalım içine 1-2 kepçe çorbanın suyundan koyalım iyice karıştırdıktan sonra yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ileve edelim.Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp sıcak servis yapalım.Ben çorbanın sosuna yumurta kullanmadım.Yumurtayı pek sevmediğim için çorba soslarında pek kullanmam :)Bu tarifide yanılmıyorsam yine Sofra Dergisinden görüp denemiştim.Çorba suyunu çok çekerse sıcak su ilave edebilirsiniz.Hem sosunda hemde köftelerde un olduğu için biraz fazla çekiyor suyunu.

2 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

papatyaninguncesi şekerim annemin en sevdiğim tarifidir ellerine sağlık canım

Nedret dedi ki...

Papatya'cığım, köfteye kıymayı koymayı unutmuşsunuz:))Bu yemeğe yumurtanın sadece sarısını koyarım ben, akını koyarsak ip ip pişer çirkin olur.Bir de sosa iki kaşık yoğurt koyarım.Çok daha lezzetli olur.
Tacımı beğendiğiniz için sevindim.Sevgiler.