10 Ocak 2010 Pazar

Kumaş boyama




Bu benim kumaş bayamaya ilk başladığım zaman yaptığım bohça kenarı.Yaklaşık 10 sene olmuştur.Gittiğim kurs Ümraniye Halk eğitim merkeziydi.Kuslarda ilk başlarken hep bohça kenarı yapılır buda ilk çalışmam.Elimi ilerlermek için bu desenden artan bir kumaşa tepsi örtüsü boyadım.İlk fotodaki model.Desenleri karşılıklı koydum uyduruk birşey işte:)Şimdi geçenlerde nette dolaşırken tesadüfen gördüm.Benim bu deseni blogcu arkadaşlar alıp benim adresi kesip biri kendi adresini yapıştırmış diğeri hiç birşey eklemeden nelink ne birşey öylece yayınlıyorlar bloglarında.Yani kaynak göstermek bukadar zormu anlamıyorum.Başka bir forumda benim küpe modelini almış gene adres yok başka arkadaşlar emeğine sağlık çok güzel yapmışsın diye teşekkür ediyorlar.Ayıp emeğe saygısızlık :(


http://binbirmarifetburada.blogspot.com/2009/08/boyama-modelleri.html bu arkadaşa ulaşamadım birtürlü.O da başka yerden almıştır belkide bilemiyorum ama aldığı modellere kaynak eklemesi gerektiğini biliyordur heralde bu işle uğraştığına göre.



Bu arkadaşımız da kendi adresini yapıştırmış.Bu aralar herkesten aynı şikayeti duyuyorum.Aynısı arkadaşların kendi yaptıklarına yapılsa ne derler acaba?

4 yorum:

FashionDesignbyCnS {Cns'design by Cansu} dedi ki...

aynen aynen!! valla okadar sinir oluyorum ki bende! bu aralar çoğu blogda okuyorum kendi başıma gelmiş gibi sinirleniyorum. insanlar niye bu kadar saygısız ya. utanmıyolar bide.. yazık! elinize sağlık.. boşverin allaha havale edin yeter..

Tijen dedi ki...

Elişi bohçalara bayılırım. Bizde bir tane babaannemden kalma bohça var, öyle naif, öyle güzel ki...

halime dedi ki...

çok zarif.ellerine sağlık

papatyaninguncesi dedi ki...

evet my makeup story.birde sanki kendileri yapmış gibi gösteriyorlar ozaman daha da sinirleniyorsun :(

Teşekkür ederim Tijen

Teşekkür ederim Nihan