HAMURU İÇİN:
3,5 su bardağı su
125 gr. Margarin
1 yemek kaşığı yogurt
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 fiske tuz
KREMASI İÇİN:
1 paket vanilyalı pudding
3 su bardağı süt
1 çay bardağı iri dövülmüş fındık
1 çay bardağı yulaf ezmesi
ÜZERİNE:
Mürdüm eriği
Badem
Eriklerin üzerine serpmek için toz şeker
YAPILIŞI:
Hamur malzemelerini yoğurup 1 saat kadar dinlendirin.Ben pudra şekerini
½ su bardağı koydum.Tart kalıbını yağlayın.Yağlı kağıttan 2 uzun şerit kesin
kalıba artı şeklinde serin.Pişen tartı rahatça çıkaralirsiniz bu sayede.Pudingi
pişirip biraz soğutun.İçine yulaf ezmesi ve fındık kırığını koyup karıştırın.Asıl
tarifte yulaf ezmesi ve fındık kırığı yoktu.Ben eklemek istedim isterseniz
koymaya bilirsiniz ama böylede güzel oldu.Hamuru açık kalıba yayın.Kenarlarını
yüklestin pudding koyulacağı için.Kenarlarını ve dibini çatalla birkaç yerinden
delin.Soğuyan pudingi boşaltın hamurun üzerine.Yıkayıp kuruladığınız erikleri
ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın.Fazla bastırmadan pudingin üzerine dizin.Eriklerin
üzerine biraz toş şeker serpiştirin.Kabuklarını soyduğunuz bademleri eriklerin
içinne yerleştirin.Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin.Pişen tartı servis
etmeden once birkaç saat dinlendirin.
Bu tarifi mürdüm eriklerle başka neler yapabilirim diye araştırırken http://muhteremleafiyetle.blogspot.com
sayfasında group denemek istedim.Güzel bir tariff oldu.Kendisine teşekkür
ederim güzel tarifi bizlerle paylaştığı iççin.Bloğuna bakmanızı öneririm
denenmiş birbirinden güzel tarifler var.
2 yorum:
ellerine sağlık canım mürdüm eriğinin kokusuna hayranım özellikle recelinde banada beklerim sevgiler
Teşekkürler bende çok severim
Yorum Gönder