1 kg. temizlenmiş işkembe
1 su bardağı nohut
2 çay kaşığı tane karabiber
½ su bardağı süt
½ şişe maden suyu
1 su bardağı işkembenin haşlama suyu
2 yumurta sarısı
un
Yapılışı:
Büyük parçalara bölünmüş işkembe,nohut,tane karabiber,tuz,sarmısak,4 de
bölünmüş soğanı düdüklü tencereye koyup 30 dakika haşlayın.Haşlanmış işkembenin
sundan 1 bardak,maden suyu,süt,tuz,karabiber,yumurta sarıları,nohutlar ve
kuşbaşı doğranmış işkembeleri kaba koyun içine un ilave edin.Hamurun koyuluğu
boza kıvamında olucak.Harçtan kaşık kaşık tavaya koyup bol kızgın yağda kızartın
1 yorum:
Hayırlı akşamlar, ellerinize sağlık. Farklı bir tarif,Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
Yorum Gönder