3 yufka
2 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik maden suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
1 paket kabartma tozu
100 gr. Beyazpeynir
Yapılışı:
Orta büyüklükteki tepsiyi yağlayın 1 yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde serin.İki yufkayı ayrı ayrı rulo yapıp 1 cm. genişliğinde keselim.1 yıfkayı rulo şeklinde kestikten sonar elimizle hafifçe sallayarak rulo halindeki ince şeritleri açalım.Tepsiye serdiğimiz yufkanın üzerine dizin şeritleri.Bir kaba yumurta,madensuyu,sıvıyağ, peynir,kabartmatozu,kaşarp eynirini
koyup karıştıralım.Ben tuz ilave etmedim yufka ve peynirler yeterince
tuzlu zaten.Peynirli karışımın yarısını yufkaların üzerine
dökün.Kıyılmış yufkayı serip kalaan peynirli harcı
dökelim.Tepsininkenarların dan taşan yufkayı böreğin üzerini örtüp yumurta sarısı ve çörekotu sürüp önceden ısıtılmış 200 derecede pişirelim.
Ben istanbuldayken oradaki yufkacılarda yufka parçaları satılırdı hala oluyormu bilmiyorum.Onlarla bu börek süper olur.
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
1 paket kabartma tozu
100 gr. Beyazpeynir
Yapılışı:
Orta büyüklükteki tepsiyi yağlayın 1 yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde serin.İki yufkayı ayrı ayrı rulo yapıp 1 cm. genişliğinde keselim.1 yıfkayı rulo şeklinde kestikten sonar elimizle hafifçe sallayarak rulo halindeki ince şeritleri açalım.Tepsiye serdiğimiz yufkanın üzerine dizin şeritleri.Bir kaba yumurta,madensuyu,sıvıyağ,
Ben istanbuldayken oradaki yufkacılarda yufka parçaları satılırdı hala oluyormu bilmiyorum.Onlarla bu börek süper olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder