31 Ekim 2012 Çarşamba

KIRPIK BÖREK

Malzemeler:

 3 yufka
2 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik maden suyu

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
1 paket kabartma tozu
100 gr. Beyazpeynir
Yapılışı:
Orta büyüklükteki tepsiyi yağlayın 1 yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde serin.İki yufkayı ayrı ayrı rulo yapıp 1 cm. genişliğinde keselim.1 yıfkayı rulo şeklinde kestikten sonar elimizle hafifçe sallayarak rulo halindeki ince şeritleri açalım.Tepsiye serdiğimiz yufkanın üzerine dizin şeritleri.Bir kaba yumurta,madensuyu,sıvıyağ,peynir,kabartmatozu,kaşarpeynirini koyup karıştıralım.Ben tuz ilave etmedim yufka ve peynirler yeterince tuzlu zaten.Peynirli karışımın yarısını yufkaların üzerine dökün.Kıyılmış yufkayı serip kalaan peynirli harcı dökelim.Tepsininkenarlarından taşan yufkayı böreğin üzerini örtüp yumurta sarısı ve çörekotu sürüp önceden ısıtılmış 200 derecede pişirelim.
Ben istanbuldayken oradaki yufkacılarda yufka parçaları satılırdı hala oluyormu bilmiyorum.Onlarla bu börek süper olur.

Hiç yorum yok: