15 Ekim 2012 Pazartesi

KARAKÖY KATMERİ

Malzemeler:
500gr. Beyaz peynir
1 kuru soğan

½demet ince kıyılmış maydanoz
Hamur için:
1 su bardağı su
1 kahve fincanı süt
½ çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Tuz
Yapılışı:
Ezilmiş peynir,çok ince doğranmış soğan,tuz,karabiber,ince doğranmış maydanozu karıştırın.Hamuru ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur olucak.Hamuru 2 bezeye ayırın.İlk bezeyi açın ne kalın ne ince olucak üzerine peynirli harcın yarısını yayın.Hamuru rulo şeklinde sarıp 3er parmak kalınlığında kesin.Kesilen parçaları yanlardan bastırark büzdürün yuvarlak bir beze yapın.Anlatması zor oldu 3 numaraya bakarsanız anlaşılıyor.Diğer hamura da aynı işlemi yapın.Küçük bezeler yaptığınız hamuru orta kalınlıkta açıp bol kızgın yağda kızartın.

Hiç yorum yok: