1kg.süt
1 su bardağı un
½ su şeker
1 paket kremşanti
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
1,5 paket etimek
Yapılışı:
Süt,un,şekeri bir tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin.İçine krem şanti gireceği için ben ½ bardak şeker kullandım çok şekerli sevmiyorum.Ocaktan aldıktan sonar vanilya ve margarine ekleyip ara sıra çırparak soğutun.Kremşantiyi ½ su bardağı süt ile çırpın ılık hale gelen muhallebinin içene dökün karıştırın.Etimekleri iri iri parçalatıp muhallebiye onuda ekleyip hepsini iyice karıştırın.Orta büyüklükte ki borcamı ıslatın ve bütün malzemeyi dökün.Üzerine çikolata sosu dökün.Bende hazır sos vardı onu kullandım.Buzdolabında 4-5 saat bekletin. Akşamdan yapıb 1 gece buzdolabında bekletirseniz daha güzel oluyor.Üzerine hindistan cevizi dökün.Servisi biraz zor oluyor.Dilimlenmiyor kaşıkla alıp tabağa koymanız gerekiyor.
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
1,5 paket etimek
Yapılışı:
Süt,un,şekeri bir tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin.İçine krem şanti gireceği için ben ½ bardak şeker kullandım çok şekerli sevmiyorum.Ocaktan aldıktan sonar vanilya ve margarine ekleyip ara sıra çırparak soğutun.Kremşantiyi ½ su bardağı süt ile çırpın ılık hale gelen muhallebinin içene dökün karıştırın.Etimekleri iri iri parçalatıp muhallebiye onuda ekleyip hepsini iyice karıştırın.Orta büyüklükte ki borcamı ıslatın ve bütün malzemeyi dökün.Üzerine çikolata sosu dökün.Bende hazır sos vardı onu kullandım.Buzdolabında 4-5 saat bekletin. Akşamdan yapıb 1 gece buzdolabında bekletirseniz daha güzel oluyor.Üzerine hindistan cevizi dökün.Servisi biraz zor oluyor.Dilimlenmiyor kaşıkla alıp tabağa koymanız gerekiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder