Malzemeler:
1kg dolmslık kabak
2 soğan
250gr. kıyma
1 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
½ su bardağı sıvı yağ
Tuz,karabiber,reyhan,kekik
Sosu için:
1 kase yoğurt
3 diş sarmısak
1 yemek kaşığı salça
1 domates
4 kaşık sıvı yağ
tuz,karabiber,kekik
Yapışılı:
Kabakları yıkayıp kabuklarını soyalım.İç kısımlarını oyup kabakları üçe bölelim.Biraz tuv ve karabiberle içlerini ovalım iç malzemelerini hazırlayana kadar beklesinler.Ben kabak yemeğini yaparken de tuz ve karabiberle iyice karıştırıp bekletiyorum bazen akşamdan hazırlayıp dolaba kaldırıyorum.Kabaklar daha lezzetli oluyor tavsiye ederim.Soğanları rendeleleyelim diğer iç malzemeleride katıp iyice yoğuralım.İç harcı kabaklara dolduralım.Pişerken dağılma olmuyor bende tereddüt etmiştim bu tarifi ilk defa yaparken :) Tencereye dizelim Kabakların yarısına gelicek kadar sıcak su ekleyelim.Suyunu çekerse arada bir sıcak su ilave edebilirsiniz.Soğu için yağa salçayı ilave edip 1-2 dakika kavuralım üzerine renlenmiş domatesi ilave edelim tuz,karabiber,kekik ilave edip 5 dakika pişirelim.Dolmaları servis tabağına alalım.Üzerine sarmısaklı yoğurdu dökelim.Domatesli sosu da yoğurdun üzerine gezdirerek servis yapın.
12 Temmuz 2012 Perşembe
9 Temmuz 2012 Pazartesi
Erik marmeladı
Malzemeler
1 kg. erik
½ su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 limon tuzu
Yapılışı:
Erikleri yıkayıp ½ su bardağı su ile tencereye alıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.Ocaktan alıp ılıdıktan sonra süzgeçten geçirelim.Tekrar tencereye koyup erik kaynamaya başladıktan sonra şekeri limon tuzunu ilave edip kıvama gelinceye /koyulaşıcak) kadar yaklaşık 35-40 dk. kadar kaynatalım.
7 Temmuz 2012 Cumartesi
Facebook sayfam
http://www.facebook.com/Papatyaninguncesi Bende facebookta sayfamı açmak istedim.İsteyenler oradan takip edebilirler
28 Haziran 2012 Perşembe
Patates dolması
Malzemeler:
4 büyük patates
2 adet tavuk göğsü
1 soğan
1 su bardağı endelenmiş kaşar peyniri
Tuz,karabiber
1 çaybardağı ince kıyılmış maydanoz
Sıvı yağ
Yapılışı:
Patateslerin kabuklarını soyup yıkayalım.Uzunlamasına ikiye kesin.Bir tatlı kaşığı yardımıyla içini oyun.Tencereye kaynamış suyu koyup iççine papatesleri ilave edip10dk.haşlamaya bırakalım.Haşlama suyuna patateslerin dağılmamaları için birkaç damla limon suyu damlatalı.Bu arada patatesler haşlanırken iç malzemesini hazırlayalım.Küp doğranmış soğanı az sıvı yağda soteleyin.Soğanların rengi dönünce kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü ilave edip 5-6dk. kavurun.Tuz, karabiber maydan ozu ilave edip ocaktan alın.Az haşladığımız patatesleri bir borcam tepsiye dizelim ortalarına iç harçtan eşit şekilde paylaştıralım.Üzerine kaşar rendesi serpip fırına verelim.180 derece ısıltılmış fırında kaşar eriyene kadar pişirelim yaklaşık 10-15 dk.
4 büyük patates
2 adet tavuk göğsü
1 soğan
1 su bardağı endelenmiş kaşar peyniri
Tuz,karabiber
1 çaybardağı ince kıyılmış maydanoz
Sıvı yağ
Yapılışı:
Patateslerin kabuklarını soyup yıkayalım.Uzunlamasına ikiye kesin.Bir tatlı kaşığı yardımıyla içini oyun.Tencereye kaynamış suyu koyup iççine papatesleri ilave edip10dk.haşlamaya bırakalım.Haşlama suyuna patateslerin dağılmamaları için birkaç damla limon suyu damlatalı.Bu arada patatesler haşlanırken iç malzemesini hazırlayalım.Küp doğranmış soğanı az sıvı yağda soteleyin.Soğanların rengi dönünce kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü ilave edip 5-6dk. kavurun.Tuz, karabiber maydan ozu ilave edip ocaktan alın.Az haşladığımız patatesleri bir borcam tepsiye dizelim ortalarına iç harçtan eşit şekilde paylaştıralım.Üzerine kaşar rendesi serpip fırına verelim.180 derece ısıltılmış fırında kaşar eriyene kadar pişirelim yaklaşık 10-15 dk.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)