10 Kasım 2013 Pazar

8 Kasım 2013 Cuma

HİNDİSTAN CEVİZLİ RULO PASTA


HİNDİSTAN CEVİZLİ RULO PASTA

Malzemeler:
1,5 paket pötibör bisküvi
2yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı eritilmiş margarin

İçi için;
1 su bardağı hindistan cevizi
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker

Yapılışı:
Öncelikleri bisküvileri havanda yada robotta kırarak içine kakao,eritilmiş margarin ve sütü ekleyip bir hamur elde edin.Daha sonra hamuru sermiş olduğunuz strec filmin üzerine koyarak elinizle biraz düzeltin ve üzerine tekrar strec film serip merdane yardımıyla açın. Çok ince yapmamaya dikkat edin ne ince ne kalın olucak. Diğer yandan bir kabın içine hindistan cevizi, süt ve şekeri ekleyip karıştırın ve bu karışımı açtığınız hamurun üzerine yayın. Hamuru sararak rulo şekline getirin ve strec filmle sıkıca paketleyin. Servis etmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletin. Servis ederken fındık veya cevizle yada çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.Ben bu tarifi nefisyemektarifleri.com da group denedim.Görüntüsü hoşuma gitti ama klasik muhallebili bisküvi tatlısı bundan daha güzel oluyor diyebilirim ;)

7 Kasım 2013 Perşembe

TANDIR BÖREĞİ

Malzemeler:
Hamuru:
6 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Aldığı kadar süt
Sosu için:
1 paket margarin
4 yemek kaşığı tahin
Kıymalı harç için:
500gr.kıyma
1 Soğan
½ demet maydanoz
Tuz,karabiber
Açmak için:
Un
Nişasta
Üzerine:
2 Yumurta sarısı
Susam
Yapılışı:
Hamuru yoğurun.Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur olucak.30 dk. dinlendirin hamuru.Bu arada margarini eritin içine tahini koyup karıştırın.Hamuru üç bezeye ayırın.Bir bezeyi Un ve nişata karışından serpin yufka büyüklüğünde açın.Açılan hamura yağ tahin karışından bolca her tarafını sürün.Hamurun kenarlarından kesin.Kenarlarından kestiğimiz parçaları tek tek ortaya katlayın.Sonra kenarlarından içe doğru büzdürerek bir beze yapalım.Aynı işlemi diğer iki bezeye de aynı işlemi yapın buzdolabında bir gece bekletin.İsterseniz yağ donması için buzdolabında 2-3 saat bekletebilirsiniz.Kıymayı küp doğranmış soğanla az yağda kavurun.Ocaktan alınca tuz,karabiber ince kıyılmış maydanozu koyup karıştırın soğumaya bırakın.Buzdolabından çıkardığımız hamurları yine yarı yarıya un ve nişasta karışımıyla tepsi büyüklüğünde açalım.Ben fırının tepsisiyle yaptım benim ölçüm o oldu.Açtığımız hamuru yağlanmış tepsiye sereyim.Kıymalı harcın yarısını hamura yayalım.İkinci bezeyide açıp kalan kıymalı harcı yayın.Son hamuru açıp kıymalı harcın üzerine serip yumurta sarısı sürün susan serpin.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Kayseri yöresine ait bir börek.Zor gibi görünüyor ama çok kolay ve çok lezzetli.Aşamalarını fotoğrafla anlatmaya çalıştım.Yapmanızı tavsiye ederim

3 Kasım 2013 Pazar

HAVUÇLU KURABİYE

Malzemeler:
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
100 gr. eritilmiş margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi için:
3 adet havuç
1 su.bar. şeker
1 su bardağı su
1 su.bardağı fındık veya ceviz
Tarçın

Üzerine:
Pudra şekeri

Yapılışı:
Havuçlar soyulup rendelenir,su ekleyerek hafif yumuşayana dek pişirilir,şeker eklenir suyunu çekince ateşten alınır.Havuçlara tarçın ve fındık ekleyerek soğumaya bırakılır.Yağlar,şeker,yumurta bir kabın içinde karıştırılır,aldığı kadar un,kabartma tozu ve vanilya eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Buzdolabında 30dk. dinlendirin hamuru. Hamur merdane ile yarım cm.kalınlığında açılır,5x5 ölçülerinde kesilir,Karelere 1 cm aralıkla 3 kesik yapılır.Fotoğraflarda görüldüğü gibi.İç harcı koyulur ve köşesinden başlayarak rulo yapılır.Ben yarısını da tarifi var arkadaşım eklemişti elmalı kurabiye onun şeklinde de yaptım.Kurabiyeler önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30dk. pişirilir.Ben bu tarifi gulayce.blogcu.com da görüp denedim.Sonuç çok güzel oldu.İçini havuçlu yapmak istemezseniz elmalı harç koyabilirsiniz.