Malzemeler:
10 kültür mantarı
2 havuç
2 su bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı un
Et yada tavuk suyu
Sıvı yağ
Hamur için:
1 yemek kaşığı un,tuz,su
Yapılışı:
Önce hamurunu hazırlayın.Az tuz 1 kaşık un ve çok az su koyup ele
yapışmayan bir hamur yapın.Bu hamurdan küçük parçalar koparıp un
serpilmiş tepsiye dizin.İsterseniz hamurdan küçük parçalar koparıp
kaynayan çorbaya atabilirsiniz de.Yağda unu kavurun.Soğuk sütü sürekli
karıştırarak dökün un topaklaşmasın eğer olursa el mikseriyle çırpın.Et
suyunu da koyup kaynamaya bırakın.Kaynayan çorba suyuna hamurları ilave
edip pişmeye bırakın.Küp doğranmış mantar ve havuçları az yağda
diriliğini kaybedene kadar kavurun.Hamurlar pişince kavurduğumuz mantar
ve havucu ilave edin.10-15dk. pişirip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder