1 kg. pırasa
4 soğan4 domates
1 tatlı kaşığı salça
1 limon suyu
½ demet maydanoz
½ su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Tuz,
Yapılışı:
Pırasaları
ayıklayıp yıkayın ince ince doğrayın.Kaynar suya atıp 15 dk. haşlayın.soğanları
yarım ay şeklinde doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun ardından salçayı
koyup 1-2 dk. karun.Küp doğranmış domates,tuz,haşlanmış pırasa ve suyu ilave
edip 15 dakika kısık ateşte pişirin.Ocaktan alınca limon suyunu ilave eip
karıştırın.Üzerine ince kıyılmış mayadanoz serpib servis yapın.Seneler önce bir
gazetede görüp denediğim tarif.Hemen uyarayım soğanı çok sevmiyorsanız
denemeyin bu tarifi derim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder