20 Temmuz 2013 Cumartesi

YALANCI SU BÖREĞİ

Malzemeler:
6 yufka
3 yumurta
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz

İç malzemesi:
1 büyük soğan
400 gr. kıyma
1 çak kaşığı şeker
Tuz,karabiber
1 kaşık tereyağ
½ demet ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı:
Tavaya soğanı ve kıymayı alarak kavurun.Ocaktan alınca ince kıyılmış maydanoz,tuz,karabiber ilave edin karıştırın.Bir kaba sos malzemelini koyun.Yumurta,su,süt ve sıvı yağ ilave edip çırpın.Fırın tepsisini yağlayın.Bir yufkayı serin.Diğer 2 yufkayı büyük parçalar halinde koparıp sosa batırın tepsiye dizin.Kıymalı harcın yarısını yayın.Diğer 2 yukfayı koparıp sosa batırıp tepsiye dizin kalan kıymalı harcı yayın 1 yufkayı kıymalı harcın üzerine örtün.Kenardan taşan yufkaları tepsinin içine katlayın.Kalan sosu üzerine dökün.Susam yada çörekotu serpin.Önceden ısıtılmış190 derecede pişirin.

Hiç yorum yok: