Malzemeler:
6 yufka
3 yumurta
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz
İç malzemesi:
1 büyük soğan
400 gr. kıyma
1 çak kaşığı şeker
Tuz,karabiber
1 kaşık tereyağ
½ demet ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Tavaya soğanı ve kıymayı alarak kavurun.Ocaktan alınca ince kıyılmış
maydanoz,tuz,karabiber ilave edin karıştırın.Bir kaba sos malzemelini
koyun.Yumurta,su,süt ve sıvı yağ ilave edip çırpın.Fırın tepsisini
yağlayın.Bir yufkayı serin.Diğer 2 yufkayı büyük parçalar halinde
koparıp sosa batırın tepsiye dizin.Kıymalı harcın yarısını yayın.Diğer 2
yukfayı koparıp sosa batırıp tepsiye dizin kalan kıymalı harcı yayın 1
yufkayı kıymalı harcın üzerine örtün.Kenardan taşan yufkaları tepsinin
içine katlayın.Kalan sosu üzerine dökün.Susam yada çörekotu
serpin.Önceden ısıtılmış190 derecede pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder