23 Mayıs 2013 Perşembe

BAKLAVA YUFKASINDA TALAŞ BÖREĞİ

1 pk. baklava yufkası
2 tavuk but
3 soğan
1 konserve garnitür
Tuz,karabiber
sıvıyağ

KAT ARALARI İÇİN:

2 çorba k. tereyağı
2 kaşık sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN:

yumurta sarısı ,çörekotu

YAPILIŞI:
Tavuk budları haşlayın küp doğrayın.Tavaya sıvı yağ ve doğranmış soğanı ilave edip kavurun.İçine tavuk etini ve yıkanmış suyu süzülmüş garniture ilave edip birkaç dakika kavurun ocağın altını kapatın.İçine ince doğranmış maydanozu ilave edip soğutun.Kat arası için tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırın. 10 kat yufkayı, kat aralarına erimiş tereyağı sürerek üstüste yerleştiriyoruz. Sonrasında kat kat yufkaları dörde kesiyoruz. Elde ettiğimiz karelerin üzerine iç harcı paylaştırıyoruz. Yufkaların 4 kenarını da ortaya doğru katlıyoruz ve kare şeklinde börekler elde ediyoruz. Katladığımız taraflar aşağıda kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz

Hiç yorum yok: