1 pk. baklava yufkası
2 tavuk but
3 soğan
1 konserve garnitür
Tuz,karabiber
sıvıyağ
KAT ARALARI İÇİN:
2 çorba k. tereyağı
2 kaşık sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı ,çörekotu
YAPILIŞI:
Tavuk budları haşlayın küp doğrayın.Tavaya sıvı yağ ve doğranmış soğanı
ilave edip kavurun.İçine tavuk etini ve yıkanmış suyu süzülmüş
garniture ilave edip birkaç dakika kavurun ocağın altını kapatın.İçine
ince doğranmış maydanozu ilave edip soğutun.Kat arası için tereyağını
eritip sıvı yağ ile karıştırın. 10 kat yufkayı, kat aralarına erimiş
tereyağı sürerek üstüste yerleştiriyoruz. Sonrasında kat kat yufkaları
dörde kesiyoruz. Elde ettiğimiz karelerin üzerine iç harcı
paylaştırıyoruz. Yufkaların 4 kenarını da ortaya doğru katlıyoruz ve
kare şeklinde börekler elde ediyoruz. Katladığımız taraflar aşağıda
kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Üzerlerine
yumurta sarısı sürüyoruz. Susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180
derecelik fırında pişiriyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder