KEDİ DİLLİ PASTA
Malzemeler:
1 litre süt
1 yumurta
2 paket kedi dili
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
½ su bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 poşet kremşanti
2 adet muz
Bisküvileri ıslatmak için:
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
Yapılışı:
Un,yumurta,süt,şeker,margarin,nişastayı
tencereye koyup çırpma teliyle iyice çırpın içinde un topakları
kalmasın.Ocağa alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Ocaktan
aldıktan sonra arasıra mikserle karıştırın.Pudink ılıyınca toz kremşanti
ve vanilyayı koyup iyice çırpın.Kelepçeli bir kek kalıbına bisküvileri
ölçerek uclarından kesin süt ve vailya karışımına batırıp kedi dillerini
dizin.Kestiğiniz kedi dillerinin uçlarını da süte batırıp kek kalıbının
tabanına dizin.Üzerine pudingin yarısını döküp yayın.Muz dilimleri
koyun isterseniz damla çikolata da koyabilirsiniz.Tekrar vanilyalı süte
batırılmış kedi dili dizin va kalan pudingi döküp yayın.Tatlıyı 1 gece
buzdolabında dinlendirin.Servisten önce üzerine çikolata serpiştirip
sevis yapın
1 yorum:
nefıs gorunuyo elınıze saglıkk
Yorum Gönder