10 Mayıs 2013 Cuma

PATLICANLI BİBER DOLMASI

Malzemeler:
1 kg dolmalık biber
4 adet patlıcan
4 orta boy kuru soğan
5 adet domates
1 ½ demet maydanoz
1 ½ demet taze nane
1 ½ su bardağı pirinç
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü
2 çay kaşığı yenibahar
1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:
Patlıcanlar közlenir. Bu arada yarım demet maydanoz ve nane ince ince kıyılır. Soğanlar küçük küçük doğranır. Tencerenin içine doğranmış soğanlar alınır ve üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı ilave edilerek pembeleşene kadar kavrulur. 1 buçuk su bardağı pirinç yıkanıp süzülür. Kavrulan soğanların üzerine kuş üzümü, dolmalık fıstık, yeni bahar vepirinç ilave edilip kavurmaya devam edilir. 1 su bardağı sıcak su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilerek suyunu çekene pişmeye bırakılır. Dolma içi suyunu çekince ocağın altı kapatılır, maydanoz ve taze nane ilave edilip karıştırılır. Közlenen patlıcanların ortası bıçakla yarılır ve içi kaık yardımı ile sıyrılır. Patlıcan içleri küçük küçük doğranır. Patlıcanlar dolma içine ilave edilir.Dolmalık biberlerin sapları ile birlikte çekirdekli kısımları çıkartılır. Patlıcanlı zeytinyağlı dolma içi ile doldurulup ağızları 2 adet domatesten kesilen kapaklar ile kapatılıp tencereye dizilir. 3 adet domates rendelenip tencereye eklenir. dolmalalrın üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edilip kısık ateşte pişmeye bırakılır.

Ben bu tarifi yemek programında görüp denedim.Değişik oldu ne iyi nede kötü bir tarif oldu.Ben bu malzemenin yarısıyla yaptım.Mutfağım programıydı.Pişmiş halinin fotoğrafını çekmeyi unuttum

Hiç yorum yok: