Malzemeler:
1 kg dolmalık biber
4 adet patlıcan
4 orta boy kuru soğan
5 adet domates
1 ½ demet maydanoz
1 ½ demet taze nane
1 ½ su bardağı pirinç
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü
2 çay kaşığı yenibahar
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Patlıcanlar közlenir. Bu arada yarım demet maydanoz ve nane ince ince
kıyılır. Soğanlar küçük küçük doğranır. Tencerenin içine doğranmış
soğanlar alınır ve üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı ilave edilerek
pembeleşene kadar kavrulur. 1 buçuk su bardağı pirinç yıkanıp süzülür.
Kavrulan soğanların üzerine kuş üzümü, dolmalık fıstık, yeni bahar
vepirinç ilave edilip kavurmaya devam edilir. 1 su bardağı sıcak su ve 1
çay kaşığı tuz ilave edilerek suyunu çekene pişmeye bırakılır. Dolma
içi suyunu çekince ocağın altı kapatılır, maydanoz ve taze nane ilave
edilip karıştırılır. Közlenen patlıcanların ortası bıçakla yarılır ve
içi kaık yardımı ile sıyrılır. Patlıcan içleri küçük küçük doğranır.
Patlıcanlar dolma içine ilave edilir.Dolmalık biberlerin sapları ile
birlikte çekirdekli kısımları çıkartılır. Patlıcanlı zeytinyağlı dolma
içi ile doldurulup ağızları 2 adet domatesten kesilen kapaklar ile
kapatılıp tencereye dizilir. 3 adet domates rendelenip tencereye
eklenir. dolmalalrın üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edilip
kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Ben bu tarifi yemek programında
görüp denedim.Değişik oldu ne iyi nede kötü bir tarif oldu.Ben bu
malzemenin yarısıyla yaptım.Mutfağım programıydı.Pişmiş halinin
fotoğrafını çekmeyi unuttum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder