18 Mayıs 2013 Cumartesi

ÇİKOLATALI BÜKME ÇÖREK

Malzemeler:
3 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
½ çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yogurt
1 yumurta
Aldığı kadar su
Üzerine sürmek için sıvı yağ

Yapılışı:
Bütün malzemeleri krıştırma kabına alıp yoğurun gerekirse az su ilavesi yapabilirsiniz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.Hamuru 2 parçaya bölüp30 dk. dinlendirin.Hamurları un serperek eşit boyda açın.Bir hamurun üzerine krem çikolatayı sürün isterseniz ceviz yada fındık kırıkları serpebilirsiniz. Diğer hamuru üzerine kapatıyoruz. Hamurdan iki parmak kalınlığında, uzunlamasına şeritler kesiyoruz. Şeritleri kendi etrafında büküyoruz ve dolama çörekler yapıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çörekleri diziyoruz. Çöreklerin üzerine sıvı yağ sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Birçok sitede görüyordum bu çörekleri.Enson Oktay usta yapınca bende denedim.Krem çikolata seviyorsanız deneyin.

Hiç yorum yok: