Malzemeler:
3 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
½ çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yogurt
1 yumurta
Aldığı kadar su
Üzerine sürmek için sıvı yağ
Yapılışı:
Bütün malzemeleri krıştırma kabına alıp yoğurun gerekirse az su ilavesi
yapabilirsiniz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar
yoğuruyoruz.Hamuru 2 parçaya bölüp30 dk. dinlendirin.Hamurları un
serperek eşit boyda açın.Bir hamurun üzerine krem çikolatayı sürün
isterseniz ceviz yada fındık kırıkları serpebilirsiniz. Diğer hamuru
üzerine kapatıyoruz. Hamurdan iki parmak kalınlığında, uzunlamasına
şeritler kesiyoruz. Şeritleri kendi etrafında büküyoruz ve dolama
çörekler yapıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çörekleri
diziyoruz. Çöreklerin üzerine sıvı yağ sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180
derecelik fırında pişiriyoruz.
Birçok sitede görüyordum bu çörekleri.Enson Oktay usta yapınca bende denedim.Krem çikolata seviyorsanız deneyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder